La nova torre pel xoriguer petit es construirà a l’entorn de Vilaüt

19 novembre 2015

Després de valorar les diferents opcions sobre la localització de la torre pel xoriguer petit que tenim previst de construir a l’Empordà, finalment el lloc escollit és l’entorn de la Reserva Natural Parcial de Vilaüt, al Parc Natural dels Aiguamolls de l’Empordà, entre els municipis de Pau i Palau-saverdera. Les raons d’aquesta decisió són estrictament tècniques i estan basades en els objectius del projecte Naumanni+100:

  1. Una de les parcel·les òptimes per construir-hi la torreL’existència d’una colònia a la zona, que a més es va crear de manera natural
  2. La colònia està instal·lada en un cobert de difícil accés i actualment no es pot fer un bon seguiment
  3. Els exemplars de la colònia de Cap de Creus (situada a 11 km!) es desplacen fins a aquesta zona per alimentar-se
  4. Estaria situada entre les colònies de l’Albera i les de Cap de Creus

El 16 de març es va fer una primera visita tècnica a la zona per acabar de definir l’emplaçament exacte amb Sergi Romero, director del Parc Natural i Francesc Carbonell, tècnic responsables de la conservació de l’espècie. Ara és el torn de Paisatges Vius alhora d’identificar propietaris i negociar un acord de custòdia que permeti la construcció de la torre tan aviat com sigui possible.

La construcció de la torre està finançada per la Fundació Obra Social de la Caixa en el marc del conveni que manté amb la Generalitat de Catalunya.

Obra Social La Caixa            logo DTES transparent

Etiquetes: , , , , ,