Ens visita la “Asociación Galega de custodia del territorio”

Del 24 al 30 d’abril, en el marc del projecte “Tejiendo redes para la capacitación de la custodia del territorio en España” de la Xarxa de Custòdia del Territori, a Paisatges Vius vam acollir la visita d’Óscar Rivas, tècnic de l’Asociación Gallega de Custòdia del Territori

Visita a la finca dels Plaus amb la propietària, Bea TenasEl projecte de la XCT té com a objectiu propiciar el desenvolupament i la capacitació dels tècnics de custòdia a España i una de les accions per fer-ho és facilitar intercanvis entre entitats. En aquest sentit l’Óscar va ser beneficiari d’un dels ajuts ofertats per a fer intercanvis i va escollir Paisatges Vius com a entitat receptora per tenir una dimensió, uns projectes i uns mètodes de treball del seu interés.

El programa de treball es va plantejar com una sèrie de visites de camp als principals espais en custòdia de Paisatges vius durant les quals es donaven detalls dels acords, projectes, actuacions, etc… i es va poder parlar amb un gran número de propietaris, gestors i assessors científics. Donat que els espais estan situats a diferents punts del territori català es va decidir fer un tour en una autocaravana.

customobiltour_12

Durant 7 dies es van visitar la majoria d’espais en custòdia de Paisatges vius en 6 comarques diferents: Niubó, Diumeres, Caselles, Coll i Torrent (Osona), Hortús (Alt Empordà), Estany Tort (Baix Ebre), Plaus (Ripollés), Bastida (Cerdanya, en negociació) i Molí del Perer (Garrotxa, en negociació). A més, donada la seva proximitat, també es van visitar espais en custòdia d’altres entitats: L’Avenc de Tavertet i el Món Natura Delta (Fundació Catalunya-La Pedrera), Riet Vell (SEO-Birdlife), Platja de Cunit (GEVEN), Pla de Pòrtules (ICHN-Garrotxa) o la colònia d’ardeides d’Espadamala (CERM-MdT).

Veure la galeria d’imatges

Col·laboradors

El projecte “Tejiendo Redes” està promogut per la Xarxa de Custòdia del Territori i compta amb finançament de l’Obra Social “la Caixa”

Obra Social La Caixa

Etiquetes: , , ,