Paisatges vius i Cabreres BTT, junts per conservar la natura al Collsacabra

La CabrerèsBTT és un esdeveniment esportiu de primera magnitud que transcorre per indrets espectaculars i fantàstics del Collsacabra, un espai natural privilegiat des del punt de vista paisatgístic i de biodiversitat. La cursa aporta beneficis socioeconòmics pel territori i la població local valora molt positivament la seva celebració a nivell de promoció turística.

Foto: www.arueda.com

Foto: www.arueda.com

Com qualsevol activitat col·lectiva que es realitza en el medi natural, la cursa també provoca certs impactes sobre l’entorn i certes molèsties a propietaris i pagesos: erosió en certs punts de l’itinerari, deixalles que no es recullen, dispersió del bestiar, molèsties a la fauna salvatge, increment de pas de ciclistes arrel de la cursa, etc.

Per reduir o compensar aquests efectes negatius, s’ha subscrit el Document de Compromís per a la Conservació de la Natura al Collsacabra que inclou l’aplicació de nombroses mesures de sostenibilitat, entre les qual destaca destinar un percentatge de l’import de cada inscripció a un fons per la realització d’actuacions sobre el terreny.

L’entitat organitzadora, l’Associació Esportiva Cabrerès, ha establert una col·laboració amb Paisatges Vius per la qual l’entitat gestionarà el fons que s’inverteix en fer efectiu el Document de Compromís a través d’actuacions per a la promoció de la biodiversitat i la restauració d’hàbitats amenaçats del Collsacabra, com ara la restauració d’una font o una bassa, l’ambientalització d’un abeurador pel bestiar, l’alliberament d’espècies emblemàtiques ja desaparegudes com el cranc de riu, la col·locació de refugis per promoure la fauna beneficiosa pels conreus com insectes pol·linitzadors, ocells insectívors o rapinyaires depredadors de talps i talpons, entre d’altres.

Etiquetes: , , , , , , ,

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

Podeu fer servir aquestes etiquetes i atributs HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>