Un ajut del Departament d’Agricultura permetrà recuperar pastures al Collsacabra

Orquídia cremada

L’estudi “Comparativa de tècniques per a la millora de la biodiversitat florística en pastures seminaturals al Collsacabra” ha estat seleccionat dins la convocatòria d’ajuts per a Projectes pilot innovadors per promoure la conservació de la biodiversitat per l’any 2014 del Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural de la Generalitat de Catalunya.

L’ajut ha estat concedit als gestors de la finca del Torrent (Rupit), amb qui Paisatges Vius manté un acord de custòdia, i permetrà complementar el projecte Pastures Vives amb la realització de les següents accions:

1. Cessió de la gestió. Part dels recursos es destinaran a pagar un arrendament durant 10 anys per tal que Paisatges Vius pugui aplicar les mesures de gestió necessàries per recuperar la biodiversitat florística de les pastures.

2. Seguiment de la diversitat florística.  S’encarregarà l’avaluació dels resultats al Grup d’Agroecologia de la Universitat de Vic, encapçalat per Carme Casas, que realitzarà un seguiment científic de les parcel·les pilot per tal de certificar el grau de recuperació de les pastures.

L’estudi es durà a terme entre l’abril i l’octubre de 2014 i compta amb el suport de:

agricultura_h3

Etiquetes: , , , , , , , , , , , , ,