Visita tècnica al projecte “Charcas con vida”, a Galícia

IMG-20150422-WA0002

Els tècnics de Paisatges Vius amb els d’ADEGA i Picampall i el regidor de medi ambient del conceillo de Allariz. Foto:Marcos Atrio Dominguez

Els dies 21 i 22 d’abril dos tècnics de Paisatges Vius van ser a Galícia visitant l’associació ADEGA, que ha posat enmarxa el projecte “Charcas con vida”, una iniciativa molt similar al projecte 1.000 punts d’aigua. L’objectiu era conèixer de primera mà els detalls del projecte a nivell d’organització, activitats, portal web i difusió.

Durant els dos dies es van visitar diferents punts d’aigua de la província d’Ourense i es va poder participar en diferents activitats del projecte: la inspecció d’una bassa amb escolars, la signatura d’un acord de custòdia, l’inventariat de basses o la preparació de noves restauracions.

Charcas con Vida és un projecte de voluntariat ambiental, educació ambiental i custòdia del territroi per posar en valor les petites zones humides. La iniciativa, que va comenaçar al 2013, treballa a tota Galicia amb diferents col·lectious amb l’objectiu de conservar i recuperar petites basses com a punts de biodiversitat. Charcas con Vida divulga la importancia a nivell cultural, económic i ambientasl així com les amenaces que pateixen aquests hàbitats.

La visita va coincidir amb una altra visita, la de l’associació Picampall de les Terres de l’Ebre, que també està interessada en començar a treballar en la restauració de basses. El seu tècnic hi participava en el marc del projecte Tejiendo Redes.

Podeu llegir la crònica de la visita en aquest enllaç i veure més fotos en aquesta galeria.

La visita és una de les actuacions previstes en el projecte 1.000 punts d’aigua, finançat pel Departament de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat de Catalunya.

scmedisos_h2

Etiquetes: , , , ,