Sol·licitem registrar l’Estany Tort a l’Inventari oficial de Zones Humides

Paisatges Vius sol·licita al Departament de Territori i Sostenibilitat que s’incorpori la llacuna de l’Estany Tort a l’Inventari de Zones Humides de Catalunya.

secuencia-01-imagen-fija016L’Estany Tort és una llacuna litoral que va ser restaurada per Paisatges Vius el gener de 2015 amb l’objectiu de reintroduir-hi el samaruc, un peix en perill crític d’extinció. Actualment l’espai no compta amb cap figura de protecció ambiental, ja que està fora de la xarxa de parcs, del Pla d’Espais Naturals de Catalunya i de la Xarxa Natura 200o europea.

Per tal de dotar-la d’una mínima protecció i donar-li cert reconeixement, Paisatges Vius va sol·licitar al Departament de Territori i Sostenibilitat que s’incorporés a l’Inventari de Zones Humides de Catalunya, un registre oficial de les zones humides del país on hi ha inscrits uns 350 espais.

El dia 1 de desembre de 2016 va tenir lloc la visita dels tècnics de la Generalitat a l’Estany Tort per valorar la sol·licitud, en la qual es va secuencia-01-imagen-fija019explicar el projecte S.O.S. Samaruc, es van mostrar les accions realitzades fins al moment i es va recollir la informació necessària per elaborar la fitxa de l’Inventari.

Fins al moment s’han generat fitxes per 329 zones humides, a les quals s’ha realitzat una caracterització ecològica, una avaluació de l’interès i la problemàtica de conservació, i també s’han definit criteris i recomanacions per a la seva gestió.

Els objectius de l’inventari són: a) Facilitar l’aplicació i el compliment de la Llei d’Espais Naturals en relació a la protecció de les zones humides. b) Constituir la base per a la redacció dels futurs Plans Sectorials de Zones Humides de Catalunya.

Etiquetes: ,